Watch Dogs постави първи рекорд, предизвика паника и докара сапьори в Австралия

Pinterest LinkedIn +

Обявена на E3 2012, Watch Dogs бе една от най-агресивно рекламираните видеоигри през последните 2 години и дава заявка да се нареди сред най-касовите заглавия на 2014 година.

Ubisoft имат удоволствието да съобщят, че броят изкупени копия от Watch Dogs през първите 24 часа след премиерата й е по-голям от този на която и да е друга игра на компанията, издавана някога. Това постижение изглежда още по-забележително предвид факта, че Watch Dogs е ново IP, разработвано върху нова технология и по качествено нова концепция.

Въпреки безспорните достойнства на играта, всеки ще се съгласи, че маркетинговият отдел на Ubisoft заслужава може би най-голямо парче от пая с големите премии за свършената работа. Всяка реклама на играта предизвика глобален отзвук и нагнети очакванията на феновете до краен предел.

При подобна продуктивност и изобретателност бе неизбежно да се стигне и до гаф от страна на PR отдела на Ubisoft, ако случаят може да бъде разглеждан така (като непланиран инцидент, причинен от неприятно и малко съмнително стечение на обстоятелства).

Действието се развива в централата на австралийското издание Ninemsn, което дори не отразява видеоигри, но до което Ubisoft изпраща своята специална "пратка", предназначена за австралийските журналисти, които ще рецензират играта. Пратката представлява черна кутия, наподобяваща малък сейф, която издава глух тиктакащ звук и към която е прикрепена бележка, информираща за получена гласова поща.

По ирония на съдбата човекът, който приема пакета, получава странно обаждане предишната нощ. Обезпокоени от вида на пратката, от офиса на Ninemsn се свързват със свои колеги, за да разберат дали някой е получил подобен пакет. Отговорът е отрицателен. Тогава изданието решава да съобщи за случая на полицията и скоро в сградата се изсипва цял взвод, включително сапьорски екип, само за да се разбере малко по-късно, че това не е нищо повече от видеоигра в сейф…

От Ubisoft побързаха да се извиняват за травмиращия инцидент (служителката, получила пакета, е била обляна в сълзи, твърди нейна колежка) с обяснението, че нещата просто не са се развили според очакванията им.

Сподели.