Warner Bros. обявиха сюжета на новия Супермен - Man of Steel

Pinterest LinkedIn +

Warner Bros. и DC Entertainments обявиха сюжета на новия рестарт на поредицата за Супермен. Режисьор на очаквания през юни 2013 година Man of Steel ще е може би най-успешното име във фентъзи адвенчър жанра в последните години - Зак Снайдер (Zack Snyder), a в главната роля - тази на Кларк Кент, ще е сравнително непознатият до момента Хенри Кавил (Henry Cavill).

Очаква се блокбъстърът да бъде заснет в Канада, като все още се чака точна дата за начало на снимките. Според обявения синопсис, журналистът Кент, който е надарен още от детството си със свръхестествени способности благодарение на извънземния си произход, ще си зададе малко очаквания въпрос - "Защо съм на Земята?!". 

Той ще разбере, че талантът, който притежава, води до трудни решения, особено когато светът се нуждае от стабилност.
 
"Дали ще използва способностите си да запази мира на Земята, или ще разделя и властва?! На Кларк му предстои да се превърне в супергероя Superman - не само надежда за справедливост и опазване на мира, но и защитник на тези, които обича", се посочва в изявлението на Warner Bros.

Въпреки че главната роля е поверена на не особено популярен актьор, то останалите имена в каста до голяма степен оправдават амбициите на филма - Кевин Костнър (Kevin Costner) и Даян Лейн (Diane Lane) играят родителите (ако предпочитате - осиновителите) на Супермен, Ейми Адамс (Amy Adams) е любимата му Лоис Лейн, Лорънс Фишбърн е редакторът и негов шеф в Daily Planet - Пери Уайт, Ръсел Кроу (Russel Crowe) и Джулия Ормънд са биологичните му баща и майка, а Майкъл Шанън (Michael Shannon) е зловещият генерал Зод.

Сценарият на Man of Steel е дело на Дейвид Гойър - име, добре познато за всички фенове на филмите на Кристофър Нолан (Christopher Nolan), като е любопитно, че историята отчасти е написана и от хитовия режисьор.

Сподели.