Wall-E в истинския живот - 1:1 със CG оригинала на Pixar

Pinterest LinkedIn +

Ако има робот в киното, успял да влезе под кожата на киноманите по сходен начин с манията по R2-D2, това без съмнение е Wall-E – роботът-чистач от едноименния CGI филм на Pixar от 2007 година, който някой ден – след около 700 години – ще спаси планетата Земя. А ако има някой, способен да конструира съвършен двойник на Wall-E в мащаб 1:1 с всички характеристики на оригинала, това е Mike McMaster. В неговата работилница в портокаловата му ферма ще намерите какви ли не машини, сред които, разбира се, е и R2-D2 – голямата любов на Майк и хората от неговата група. Заедно с още няколко други ентусиасти той основава клуб преди повече от 6 години и се захваща да създаде радиоуправляем модел на Wall-E, изработвайки всяка част и сглобка една по една, без готова схема, въз основа единствено на филма. Резултатът е едновременно произведение на изкуството и на инженерната мисъл – подвижен и изразителен робот, чиято глава може да се върти на 270 градуса, издава същите звуци и подобно на анимаци

Ако има робот в киното, успял да влезе под кожата на киноманите по сходен начин с манията по R2-D2, това без съмнение е Wall-E – роботът-чистач от едноименния CGI филм на Pixar от 2007 година, който някой ден – след около 700 години – ще спаси планетата Земя. А ако има някой, способен да конструира съвършен двойник на Wall-E в мащаб 1:1 с всички характеристики на оригинала, това е Mike McMaster.

В неговата работилница в портокаловата му ферма ще намерите какви ли не машини, сред които, разбира се, е и R2-D2 – голямата любов на Майк и хората от неговата група. Заедно с още няколко други ентусиасти той основава клуб преди повече от 6 години и се захваща да създаде радиоуправляем модел на Wall-E, изработвайки всяка част и сглобка една по една, без готова схема, въз основа единствено на филма.

Резултатът е едновременно произведение на изкуството и на инженерната мисъл – подвижен и изразителен робот, чиято глава може да се върти на 270 градуса, издава същите звуци и подобно на анимационния Wall-E може да мести "веждите" си, както и да се зарежда чрез соларна батерия с датчик и тържествен сигнал.

Научете всички подробности около създаването на Wall-E от това видео, включено в Geek седмицата на YouTube през 2013 година.


Сподели.