Walk off the Earth: Единственото, което искаме, е да правим страхотна музика и хората да я харесат!

Pinterest LinkedIn +

В началото на 2012 г. в социалните мрежи, начело с Twitter и YouTubе, млада независима канадска банда направи фурор буквално за броени часове, пускайки своя версия на мега хитa на Gotye - Somebody That I Used To Know, в която петимата музиканти свирят едновременно на една акустична китара в домашна обстановка.

Само за седмица видеото генерира 17 млн. импресии, а месец по-късно и Gotye, и Walk off the Earth придобиха с пъти по-голяма популярност от тази, която притежаваха.

Walk off the Earth – Джани Никасио Луминати, Сара Блекууд, Раян Маршал, Майк Тайлър и Джоуел Касиди, ще пристигнат за първи път в България за Elevation 2012.

Пълната програма на фестивала ТУК>>

Играй с Elevation 2012! Спечели 2 велосипеда и покани>>

Кои са Walk off the Earth, накъде са тръгнали и как смятат да го постигнат, разказа пред Avtora.com ексклузивно Сара Блекууд броени дни преди полета на групата към България.

Avtora.com: Твърдите, че "настина много, много, много, много, много" искате да бъдете "най-добрата банда в света". Как ще разберете, че сте го постигнали?

Сара: Ще смятаме, че сме най-добрата група в света, когато знаем, че сме осъществили всички свои мечти и цели.

Не става дума за слава или нещо такова, а за отдаденост, както и за това да бъдеш част от движение, което ще промени музикалната индустрия завинаги.

.: Знаете ли нещичко за България?

Сара: Никога не сме били в България и много се вълнуваме, че ще дойдем! Аз обикалям доста по света през последните шест години и съм била в повече от 27 държави. Нямам търпение да маркирам още една на картата! 

.: А дали сте чували музиката на някоя от многото български инди/алтърнатив рок банди, повечето от които са независими (без звукозаписен лейбъл)? Или българския фолклор?

Сара: Ние сме огромни фенове на музиката, която идва от България! Имате толкова много невероятни звуци и прекрасни стилове. Нямам търпение да видя с кои групи ще свирим на една сцена (на Elevation 2012).

.: Вероятно получавате много запитвания от артисти и банди от цял свят, дали бихте интерпретирали техни песни. Или пък може би не, и ние сме първите, от които чувате подобно предложение – как гледате на идеята да изберете песен на българска банда, записана на английски език, и да й направите собствена версия, която след това да промотирате чрез YouTube, подобно на останалите си кавъри?

Сара: Досега не сме мислили за подобно нещо, но каква страхотна идея! Най-често осъществяваме нашите проучвания чрез интернет - YouTube, Facebook и социалните медии. От време навреме обаче откриваме нещо някъде другаде, нещо наистина яко и се заемаме.

.: Така бихте имали шанса да помогнете и на други артисти да наберат популярност и постигнат успех. Схемата, по която се случват нещата на хип-хоп сцената, например. Бихте ли инвестирали от времето и енергията си за подобни каузи?

Сара: Колаборациите с други артисти в името на МУЗИКАТА са най-важното нещо за нас.

.: Настоящото ви турне в Европа първо ли е за вас? Смятате ли да водите видео дневник или да записвате нова музика в хода му?

Сара: Не, не е първото. И да, със сигурност ще направим видео блог/дневник с нашите приключения, така че всеки да може да види какво се случва с нас.

.: Какви парчета ще намерят място в сета ви за Elevation – от първите два албума, от предстоящия, кавър версии... ? "Дайте на хората онова, което искат", казва Джани, така че изобщо няма да ви питаме дали ще чуем Somebody That I Used To Know...

Сара: Ще трябва да почакате още малко и сами ще видите.

.: Напълно убедени сме, че вашата интерпретация на това парче даде гигантски тласък не само на кариерата на Walk off the Earth, но и на тази наGotye. Бъдете искрени и кажете, че не е така?

Сара: Мисля, че просто моментът беше идеалният. Всички спечелихме по някакъв начин от това.

.: А имахте ли предчувствието, че именно това парче/видео ще изиграе толкова повратна роля в намирането на пътя ви към славата?

Сара: Мислехме си, че в даден момент ще се случи, но не знаехме кога точно. Работим от много дълго време за това да намерим пътя до публиката, за да може колкото се може повече хора да чуят музиката ни.

.: Представете всеки от членовете на групата с един-два факта. Живеем в ерата на социалния нетуъркинг и вероятно можем да намерим информация за всеки от вас в интернет, но нека го направим по старомодния начин...

Сара: Джани е изключително скромен и миролюбив. Маршал е чувствителен и безкрайно енергичен. Тайлър има най-странното чувство за хумор. Джоуел е много, много неспокойна личност и много нетърпелив, при това през цялото време. Ще оставя Джани да отговори за мен...

Джани: Сара е най-добрата.

.: В този ред на мисли - по какъв начин предпочитате да комуникирате?

Сара: Всеки от нас има много емоционални връзки. Всички ние сме много темпераментни и имаме много гореща и дълбока емоционалност. Не го казвам в лошия смисъл на думата. Това е, което ни дава изключителен заряд и ни кара да работим наистина здраво. Мога да кажа, че всъщност е страхотно.  

.: Свирейки толкова много страхотна музика на други артисти, кои са онези музиканти и групи, оказали влияние върху творческия процес на създаване на новия ви албум?

Сара: Черпим вдъхновение от всевъзможни неща. Банди, артисти, звуци, които чуваме в ежедневния живот, за които човек обикновено дори не си дава сметка, че са там.

Списъкът би бил твърде дълъг, ако започнем да ги изброяваме. Накратко - вдъхновението ни идва от самия живот.

.: А в стилово отношение – рокът ли ще преобладава, или пък ще е по-скоро реге, или ще звучи акустично, подобно на кавър версиите, които правите?

Сара: Има какво ли не! Ще трябва да почакате и сами ще разберете. Смятам, че открихме себе си, създавайки новите песни. Намерихме магически баланс помежду си и всеки от нас участва в създаването му, влагайки своя собствен талант.

Мисля, че може би сме направили най-великия запис на всички времена. Ха-ха: ) Или поне най-великият от досегашните. Единственото, което искаме, е да правим страхотна музика и хората да я харесат!

.: Кога можем да го очакваме? Според Wikipedia – през септември. Работейки с голяма звукозаписна компания, каквато е Columbia Records, изпитвате ли по-голямо напрежение, гонейки определени срокове и отново ли Джани Никасио е продуцент на записа? Ако не – с кого работите?

Сара: Джани е невероятен, когато е под напрежение. Той умее да работи наистина бързо. Всеки от нас работи върху различни елементи от записа, допринасяйки по различен начин, за да стане страхотен.

Има и няколко други хора, които ни помагат – хора, които познаваме добре и обичаме, и с които нещата винаги вървят гладко. Всеки от нас влага всичко от себе си като време и възможности.

Не изпитваме напрежение, защото знаем, че независимо от всичко, ние ще имаме финалната дума за това дали записът е готов и как ще звучи. С цялата тази енергия и страст, която притежаваме, работим по-бързо и по-усилено от всякога!


Сподели.