Втори рок фест "Хоталич" в Севлиево

Google+ Pinterest LinkedIn +

В опит да затвърдят славата на град Севлиево като "новата рок столица на България" организаторите на музикалния фестивал "Хоталич" са се заели сериозно с второто му издание.

То ще бъде чак през лятото на 2018 г., но в Община Севлиево се готвят от сега и обещават да надскочат високата летва, която сами поставиха. Фестът е едно от най-значимите събития за Общината и вече присъства в Културния ù календар за 2018 г.

Гост-изпълнителите засега се пазят в тайна, но е сигурно, че на сцената ще се качат както любими български групи, така и големи имена от световната сцена.

През 2017 г. рок събитието събра на една сцена Васко Кръпката и "Подуене блус бенд", Б.Т.Р., "Д2", "Ренегат", "Little big band", "Chеrry jam", "No limit" и "TOTO tribute band", а стотици хиляди фенове от цялата страна се стекоха за тридневното шоу. 

Фестивалът е организиран по инициатива на кмета на Севлиево д-р Иван Иванов в отговор на желанието на севлиевци за развитие и съхранение на рок културата, а освен това и като събитие за популяризиране на средновековения град и крепост Хоталич. Крепостта е един от най-добре консервираните и експонирани археологически обекти у нас.

Община Севлиево има амбицията да приюти феновете на рока, превръщайки националния рок фест "Хоталич" в традиция и едно от значимите рок събития в страната. Второто му издание през 2018 г. ще се проведе от 31 август до 1 септември.

Сподели.