Връчиха Kerrang! Awards 2005. Green Day - #1, Marilyn Manson - икона

Pinterest LinkedIn +

Американската пънк група Green Day взе наградата за Най-добра група на планетата при раздаването на тазгодишните Kerrang! Awards. Церемонията по връчаването на престижните призове на едно от най-продаваните в света списания за рок се състоя вчера, 25 август, в Лондон.

Освен тази награда, Green Day са отнесли още една - за Най-добро изпълнение наживо. Тъй като те вече са официално приети в Kerrang! Залата на славата, наред с AC/DC, Black Sabbath и Джими Пейдж (Jimmy Page), тази година удостоените с тази висока чест са други - британците Iron Maiden. Групата е избрана без директна конкуренцията на принципа "Най-добър/а" от специално жури на K! Awards. Същият е случая и с призовете "Икона", "Класически композитор на песни" и "Духът на рока". Всичките останалите победители зависят единствено от вота на читателите на списанието и неговия сайт.   

За "Класик" на Kerrang! Awards 2005 е избран Трент Резнър - мисълта, гласът и лицето на индустриалците Nine Inch Nails. Тази награда се връчва за цялостен принос към рок музиката, а в часност Резнър е назован икона, вдъховение и легенда сам по себе си, без да дели признанието с групата си. Истинската "Икона" обаче е Мерилин Менсън (Marilyn Manson). Тази награда е връчвана само веднъж по-рано и е предназначена за личности, които са създатели на стил, звучене или жанр. Мерилин Менсън е награден за своята "слава, достигнала до всички точки на света". Връчването на този приз е бил и поводът за присъствието на Korn на церемонията, които са си тръгнали по неизвестни причини най-рано от всички. По повод наградата си Менсън е казал: "Не се събуждам с чувството, че съм икона...понеже не си лягам да спя".

Наградата за цялостен принос "Spirit Of Rock" са получили Killing Joke за своята близо 25 годишна кариера, започнала благодарение шоуто на Джон Пийл (John Peel). Тя е била връчена от вокалиста на скоро навършилата 10 години рок група Foo Fighters - Дейв Грол (Dave Grohl).  

  
С вота на феновете в  останалите категории са наградени: 

Funeral For a Friend - за Най-добра британска група

Bullet For My Valentine - за Нова британска група

Trivium - за Нова интернационална група

My Chemical Romance - за албум и видео, съответно за "Three Cheers for Sweet Revenge" и "Helena"

Foo Fighters - за Най-добър сингъл - "Best Of You"

Въпреки петте си номинации, System Of A Down не са взели нито една награда.

Сподели.