Испанката Bebe с най-много номинации за Latin Grammy Awards 2005

Pinterest LinkedIn +

На 23 август станаха известни номинациите за ежегодните Latin Grammy Awards, които предстои да бъдат раздадени на 3 ноември в Лос Анджелис. С най-много номинации, 5 на брой, в това число за нов артист и песен на годината, е испанката Бебе (Bebe).

Дебютният албум на Бебе (на снимката) "Pafuera Telaranas" излезе точно преди една година. Сега той й донася номинациите за Албум на годината и Най-добър женски вокален албум, докато сингълът от него "Malo" ще се състезава в категорията Запис на годината.

Популярният в цял свят изпълнител (и актьор - "Мъж под прицел") Марк Антъни (Marc Anthony) също е сред номинираните, с шансове за награда в три категории - за Най-добър мъжки вокален поп албум - "Amar Sin Mentiras", Най-добър салса албум - "Valio La Pena" и Най-добра тропически песен - "Valio La Pena." До момента изпълнителят има продадени повече от 8 милиона копия от албумите си в цял свят.

Също с три номинации - за запис, песен и видео на годината, е мексиканският певец Алекс Синтек (Aleks Syntek), следван в класацията от доста по-младият и не толкова известен Оби Бермудес (Obie Bermudez) и носителят на 5 статуетки за 2003  година Хуанес (Juanes). Бермудес е номиниран след излизането на едва втория си албум "Todo El Ano" в категориите Албум на годината, Най-добър мъжки вокален албум и Песен на годината, а колумбиецът Хуанес - за солов рок албум ("Mi Sangre"), рок песен ("Nada Valgo Sin Tu Amor") и видео ("Volverte a Ver").

За първи път в няколко от категориите на Latin Grammy Awards присъства и регетонът - бързо завладяващият света нов (не и фактологически) стил, произлязъл от Панама и обединяващ хип-хоп и поп с латиноамерикански ритми.

Официален сайт на Бебе, където може да бъде видян и клипът към "Malo": http://labebebellota.com

Сподели.