"Volkswagen" възражда бъгитата от 60-те с електричество

Pinterest LinkedIn +

"Volkswagen" иска да възроди популярните бъгита от 60-те години на миналия век с нов привкус. Компанията представи изцяло електрическо бъги по време на автосалона в Женева, съобщава "Automotive News".

I.D. Buggy използва новата платформа МЕВ на "Volkswagen", като разполага с 62kWh батерия и електрически мотор отзад с мощност 201 к.с. Колата може да измине 250 км с едно зареждане при нормално каране. Тя може да достига 100 км/ч за 7,2 секунди и има електронно ограничена скорост на 160 км/ч.

Смисълът на бъгитата обаче е доста по-различен. Те са създадени през 60-те години от почитатели на марката, като използват VW Beetle (по нашенски - "костенурката") за основа. С времето стават много популярни за забавление с каране по плажове и лек офроуд. Появяват се много разновидности, като философията винаги е една и съща - възможно най-малко тегло, малък двигател, здраво шаси.

I.D. Buggy комбинира всичко това и запзава някои от щрихите на оригиналните бъгита. Сред тях е кабриолетът, двете места и възможността цялото купе да бъде свалено от шасито, за да се модифицира по-лесно. А сред възможните модификации е добавяне на още един мотор, който да се сложи на предната ос и така бъгито става 4х4.

I.D. Buggy е разработен за плажове и интериорът е водоустойчив и може да се мие с маркуч. Колата има LED светлини, подсилена рамка в случай на преобръщане и др.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.