Вокалът на Stone Temple Pilots под наблюдение в клиника за наркомани

Pinterest LinkedIn +

Скот Уейлънд, понастоящем вокал на Велвет Риволвър / VELVET REVOLVER/ е бил е заловен при опит да внесе тайно наркотици в центъра за лечение от нарко-зависимост в Пасадена, Калифорния и поставен под стриктно наблюдение.


Екс-фронтменът на STONE TEMPLE PILOTS в момента е на 6 месечна програма в клиниката и през изминалия месец е бил пуснат за няколко дни, да довърши записите на вокалите в дебютния албум на VELVET REVOLVER.

През пролетта, Уейлънд записа с VELVET REVOLVER "Set Me Free" - парче за саундтрака на кино-продукцията “Hulk” и изненадващо се присъедини към супергрупата, съставена от членове на Гънс’н’ Роузис: Slash - китари, Duff McKagan – бас , Matt Sorum - барабани, както и Dave Kushner–китари, който пък свиреше с Суисайдъл Тендънсис и Инфекшъс Груувс. Още преди официално да заеме вакантното място за вокал, STONE TEMPLE PILOTS лидерът записа с тях и кавър версия на класиката на Пинк Флойд “Money," специално за саундтрака на “Italian Job”.

Само една песен остава да бъде записана, за да се завърши все-още неозаглавения албум на VELVET REVOLVER, който ще бъде издаден от RCA Records. Пусковата му дата март/април 2004 г. е много относителна, тъй като Скот Уейлънд е подсъдим по обвинение за шофиране под въздействие на наркотици. Бил е арестуван на рожденния му ден -27 октомври, след като се блъска с BMW в няколко паркирани коли на улица в Лос Анжелис и в последствие опитал да избяга.

На Stone Temple Pilots предстои да издадат Greatest Hits – албум, в който ще има и съвсем нова песен на групата.


Официален сайт на VELVET REVOLVER:
http://www.belowempty.com/Velvet-Revolver/main.php

Официален сайт на Stone Temple Pilots:
http://www.stonetemplepilots.com/main.html
Сподели.