Винаги в същия ден (One Day)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, Великобритания, 2011. 108 мин. Режисьор: Лоне Шерфиг. Сценарист: Дейвид Никълс. С участието на: Ан Хатауей, Джим Стърджис, Патриша Кларксън, Кен Стот, Ромола Гарай и др. Драма, романтичен.

За филма:

"Винаги в същия ден" е екранизация по едноименния роман на Дейвид Никълс. Книгата, която се превърна в световен бестселър, е преведена над 37 езика. Успехът й се дължи колкото на пленителната любовна история, която разказва, толкова и на факта, че на нейния фон, Никълс успешно предава атмосферата на живота в Англия през последните двадесет години.

Писателят, както и при много други случаи, е също така и сценарист на лентата, чието създаване бе поверено на талантливата датчанка Лоне Шерфиг. В предишния си проект "Съзряване" (An Education), който спечели вниманието на критиката и публиката през 2009 година, тя си сътрудничи с друго известно име в света на литературата в последните години - Ник Хорнби, а филмът се превръща в един от основните претенденти за наградите БАФТА.

Главните роли във "Винаги в същия ден" са поверени на очарователната Ан Хатауей ("Любов и други опиати", "Алиса в страната на чудесата") и англичанинът Джим Стърджис ("21").

Историята:

Ема (Ан Хатауей) и Декстър (Джим Стърджис ) прекарват заедно нощта след завършването си в колежа, обещавайки си да продължат да се срещат на същата дата всяка година – 15 юли, денят на Св. Суидин. Действието проследява срещите и развитието на взаимоотношенията им, винаги на границата между приятелството и любовта, и начинът, по който се променя живота им през следващите двадесет години.


Сподели.