„Вина 2“ започва на 7 януари от 21:00 ч. по БНТ 1 и ще се излъчва всяка неделя

Pinterest LinkedIn +

Броени дни делят зрителите до многоочакваното продължение на хитовия игрален сериал, продуциран от Българската национална телевизия – „Вина“. Вторият сезон започва тази неделя, 7 януари, от 21:00 ч. по БНТ 1 и ще се излъчва всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1.

Сериалът „Вина“ е с режисьор Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втори сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Художник-сценограф на съвременните епизоди е Самуил Ганев, а на епизодите в епоха – Росица Бакева. Изп. продуцент е Надежда Цветкова.

В ролите са Владимир Зомбори, Елена Телбис, Михаил Билалов, Параскева Джукелова, Кристина Верославова, Герасим Георгиев-Геро, Светлана Янчева, Силвия Лулчева, Димитър Селенски, Климентина Фърцова, Веселин Калановски, Дария Митушева и др. Сред изненадите във „Вина 2“ е участието на Лилия Маравиля, която влиза в образа на „малката господарка на голямата винарна“ Дария Томова. Зрителите ще видят още Мая Бежанска, Милица Гладнишка и Биляна Петринска. Ролите в епизодите в епоха се изпълняват от Александър Хаджиангелов, Ева Данаилова, Изабела Иванова, Велислав Павлов, Фани Коларова, Петър Дочев, Каталин Старейшинска.

Следвайки сюжетните линии от първия сезон, наред с развитието в още по-голяма дълбочина на преживяванията на персонажите, новите интриги и новите герои, във втория сезон на сериала „Вина“ се разкрива и една нова основна тема, свързана с винопроизводството, а именно – взаимодействието между хората, в случая производителите на вино, и опасностите, които се крият при неконтролирано въздействие върху околната среда.

Вторият сезон на сериала „Вина“ ще пренесе зрителите и назад във времето, за да разкаже началото на „Маркова изба“ през вълнуващата история на Марко Велчев и жена му Катина – прадядото и прабабата на Филип. Действието се развива между 1922 и 1941 година, като за да пресъздаде автентичната атмосфера на миналото, творческият екип избира Кордопуловата къща в Мелник – най-голямата възрожденска къща на Балканския полуостров.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.