Неустоими празнични емоции със звездните шоупрограми „Балканска щръклица“ и „Новогодишен калейдоскоп“ по БНТ

Pinterest LinkedIn +

По традиция в новогодишната нощ Българската национална телевизия ще предложи пъстра и бляскава програма, с която гарантира на зрителите добро настроение, празнични емоции, много музика и забавления с най-големите звезди на България.

На 31 декември, неделя, от 20:30 ч. по БНТ 1 гледайте завладяващото шоу „Балканска щръклица“ с участието на редица български и международни изпълнители, сред които Бобан Здравкович (Сърбия), Наум Петрески (Северна Македония), Аристос Константину (Гърция), Николина Чакърдъкова, Гуна Иванова, Ивана, Славка Калчева, Бинка Добрева, Илия Луков, Ана-Мария, Поли Паскова, Здравко Мандаджиев, Петя Панева, Деси Добрева и др. Звездният състав се допълва от любими актьори – Филип Аврамов, Любомир Нейков, Албена Михова, Мая Бежанска, Кръстю Лафазанов и Руслан Мъйнов. Сценарист и режисьор на шоуто „Балканска щръклица“ е Димитър Шарков, главен оператор е Емил Дюлгеров.

Помните ли старата детска играчка на име калейдоскоп? Нещо като малък далекоглед, който ни пренася във вълшебното пространство на постоянно променящи се пъстри изображения. „Новогодишен калейдоскоп“ е комбинация от песни, танци, атракции, фокуси, дресура и хумор. Програмата на БНТ 1 на 31 декември от 22:30 ч. ще ви пренесе в един свят, където всеки зрител ще намери нещо за себе си. Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев отново ще влязат в познатата им роля на хамалите, за да изнесат старата и да внесат Новата година. Любезни домакини на програмата са чаровното лице на прогнозата за времето на БНТ Ева Кикерезова, красивата надежда на предаването „100% будни“ Надя Иванова и гласът на победата, спортният журналист, коментатор и анализатор Илиян Енев. На бляскавата новогодишна сцена над 30 изпълнители ще поведат зрителите на своеобразно пътуване във времето с различни стилове музика и сценични изпълнения. Участват звезди от различни поколения като Георги Христов, Любо Киров, Орлин Горанов, Графа, Васил Найденов, Миро, Тони Димитрова, Орлин Павлов, Веселин Маринов, Папи Ханс, Васил Петров, Михаела Филева, Преслава, Михаела Маринова, Анелия, Мими Иванова и Развигор Попов, Деси Слава, Дара Екимова и много други.

В последните минути на годината само зрителите на БНТ ще чуят „Молитва за България“ в изпълнение на Васил Найденов, Богдана Карадочева и Стефан Димитров. И отново само на звездната сцена на БНТ ще прозвучи песента „Вековна гора“ в изпълнение на Графа и „Мистерията на българските гласове“. БНТ 1 ще бъде мястото за забавление за всички възрасти и вкусове публика. „Новогодишен калейдоскоп“ започва на 31 декември от 22:30 ч. и ще забавлява зрителите чак до 1:00 ч. в новогодишната нощ. А на 1 януари 2024 г. от 20:30 ч. очаквайте и продължението на „Новогодишен калейдоскоп“.

Режисьор на „Новогодишен калейдоскоп“ е Станислав Терзиев – Стенли, сценарист е Драгомир Драганов, отговорен оператор е Радослав Георгиев, сценаристи на скечовете са Йорданка Андонова и Борислав Попборисов.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.