Вим Вендерс: Приятел съм с Боно, Рай Кудер, Ник Кейв искате ли телефоните им?

Pinterest LinkedIn +

Вчера в зала "Мати" на НДК известният немски режисьор Вим Вендерс представи последната си книга "Усещане за място". Книгата излиза като част от поредицата "Амаркорд" на издателство "Колибри", която стартира преди четири години с друга книга на Вендерс - "Логиката на образите".

Преди да раздаде автографи на феновете, режисьорът отговори на няколко въпроса. Запитан доколко отблизо се познава лично с някои известни музиканти, Вим отговори кратко: "Приятел съм с Боно, Рай Кудер, Ник Кейв. Ако искате мога да ви дам телефоните им", завърши с шега той.


Вим Вендерс и Жанина Драгостинова - преводачката на книгата. Снимка: Avtora.com

Вендерс помоли публиката за препоръка коя линия на градския транспорт да хване, за да усети града не просто като турист.От публиката му пепоръчаха трамвай 20.

По късно в зала 1 на НДК режисьорът получи наградата на Софийска община за цялостен принос в световното киноизкуство. След което беше прожектиран неговият филм "Париж, Тексас".


Вим Вендерс позира с наградата, връчена му от името на Софийска община. Снимка: Avtora.com

София филм фест продължава до 11 март, след което има още три седмици кино със заключителни филми от панорамата на Вим Вендерс и много богата панорама на Федерико Фелини в кината "Дом на киното" и "Люмиер".

Сподели.