Вижте най-якия филм, заснет от българи с дрон

Pinterest LinkedIn +

Фрийрънърът Илко Илиев и фотографът Марин Кафеджийски грабнаха голямата награда на фестивала New York City Drone Film Festival, в който се състезаваха филми, заснети с дрон. Българите получиха и приза "X-Factor". Тяхното видео, озаглавено "2D Run", показва смразяващи кръвта каскади, съчетани с оригинално заснемане и майсторски монтаж. Той е заснет в различни точки на България – София, Бургас, около Радомир, на връх Бузлуджа, на Витоша и др. Филмът на българите вече се сдоби с над половин милион гледания в YouTube, а кадри от него попаднаха и в реклама, излъчена в нощта на "Оскарите". Това е третото издание на фестивала, който дава трибуна за изява на любителите, решили да експериментират с набиращия все по-голяма популярност жанр – снимане с дрон.

Фрийрънърът Илко Илиев и фотографът Марин Кафеджийски грабнаха голямата награда на фестивала New York City Drone Film Festival, в който се състезаваха филми, заснети с дрон. Българите получиха и приза "X-Factor".

Тяхното видео, озаглавено "2D Run", показва смразяващи кръвта каскади, съчетани с оригинално заснемане и майсторски монтаж. Той е заснет в различни точки на България –  София, Бургас, около Радомир, на връх Бузлуджа, на Витоша и др.

Филмът на българите вече се сдоби с над половин милион гледания в YouTube, а кадри от него попаднаха и в реклама, излъчена в нощта на "Оскарите".

Това е третото издание на фестивала, който дава трибуна за изява на любителите, решили да експериментират с набиращия все по-голяма популярност жанр – снимане с дрон.


Сподели.