Вижте кои музиканти си тръгнаха със статуетки от Годишните музикални награди на "БГ Радио"!

Pinterest LinkedIn +

На бляскава церемония в зала "Колодрум", Пловдив, снощи бяха раздадени юбилейните 20-ти годишни музикални награди на "БГ Радио". Водещи на събитието бяха Хилда Казасян и Юлиан Вергов. Над 32 000 души са гласували за своите фаворите и така бяха избрани тазгодишните победители.

Шоуто откриха Катерина Евро, Маргарита Хранова, Орлин Горанов, братя Аргирови и Светослав Лобошки със специално изпълнение на живо за първи път на песента "Che Sara".

Като големият победител на наградите тази година се очерта Любо Киров. Авторската му песен „Целуни ме“ беше отличена в категориите БГ Песен и за БГ Текст, а в категорията БГ Комбинация статуетката отново отиде при Любо за песента му „Където няма време“, в която си партнира със Станислав Сланев-Стенли и Христо Мутафчиев.

Миро спечели сърцата на слушателите и бе избран за „БГ Изпълнител“, а албумът му „Мироглед“ взе награда за „БГ Албум“. Мария Илиева взе наградата „БГ Изпълнителка“ и представи на сцената в зала Колодрум песента си „Любов“! Наградата БГ Дебют отиде при Риа.

За първи път на живо пред публика представиха свои песни Любо Киров, Мария Илиева, Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" и група "Остава". Нови песни представиха и Дара, Михаела Маринова, Поли Генова и Дара Екимова. Премиера на своята обща песен „Повече“ направиха Миро и ALMA. 

Наградата БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова  е единствената награда, която се определя от екипа на БГ Радио. Наградата е символ за изключителен принос и пример за всеотдайност към българската музика. Статуетката тази година получи Михаил Белчев. Неговото изпълнение на  емблематичната песен „Не остарявай любов“ накара публиката да стане на крака и да пее с него до самия финал на церемонията.

 А ето и кои са победителите в 11-те категории на Наградите на "БГ Радио":

 • БГ Песен – „Целуни ме“ – Любо Киров  
 • БГ Текст – „Целуни ме“– Любо Киров текст: Любо Киров
 • БГ Албум „Мироглед“– Миро
 • БГ Изпълнител – Миро
 • БГ Изпълнителка – Мария Илиева
 • БГ Дует/Трио/Вокална група – Pavell & Venci Venc’
 • БГ Комбинация – Стенли, Любо Киров, Христо Мутафчиев 
 • БГ Група  – Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени
 • БГ Дебют – RIA
 • БГ Видеоклип – „Thunder“ – DARA реж. Стефан Маринов и Петко Андонов (Buddubazz Tape Company)
 • БГ Вдъхновение на името на Ана Мария Тонкова – Михаил Белчев
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.