Вижте клипа, който Рита Ора снима в Перник и на Бузлуджа

Pinterest LinkedIn +

Вижте клипа, който много българи очакваха с нетърпение! Става въпрос за най-новото видео на певицата Рита Ора - "Bang", което тя засне наскоро на Бузлуджа и в Перник.

Неочаквано обаче около премиерата на клипа, определен като "късометражен филм" се завихри и скандал. Той започна от там, че някои погрешно определиха облеклото на певицата и танцьорките като традиционни български носии. "България няма да бъде запомнена с нищо в следващите 100 години" - отвърна засегнатият дизайнер Валдрин Сахити в социалните мрежи. Оказва се, че това са традиционни албански носии (или техни вариации), а единствено панелният декор на Перник е български.

Тук обаче се намеси Мис Вселена България за 2015 г. Радост Тодорова, която поиска публично извинение от Валдрин и не пропусна да се обърне и към Рита Ора, като я обвини в непочтеност:

Все още чакаме извинение от Валдрин Сахити задето нападна България в коментара, който впоследствие изтри. Би било срамно, ако искаш да представиш страхотната си музика със скандал, с който очевидно си запозната... Снимаш с известни български символи и ги наричаш „традиции на Косово“. Е, и ние сме горда нация и няма да търпим подобна обида дори и да сме твои фенове“, написа Тодорова на Рита Ора под пост, рекламиращ новия й проект.

Тодорова, която преди повече от пет години впечатли със спортсменство на финала на конкурса "Мис Вселена", създаде и нов тренд в страницата на певица - #СвободаЗаПокривкатаНаБаба.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.