Виж ужасяващия 9-минутен RED BAND трейлър на Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (18+)

Pinterest LinkedIn +

По време на пресконференцията на Microsoft на Electronic Entertainment Expo 2013 Konami представи следващата си Metal Gear Solid игра - The Phantom Pain - и показа премиерно геймплей кадри от заглавието, което ще се предлага във версии за PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360 и Xbox One.

Нецензурираният трейлър на Metal Gear Solid V: The Phantom Pain е изпълнен с потресаващи сцени на насилие и не се препоръчва на лица под 18 години, както и на хора с по-лабилна психика.

Основният или един от ключовите аспекти в сюжета на играта ще бъде съсредоточен около освобождаването на Каз Милър - персонаж, представен за първи път в Metal Gear Solid: Peace Walker - играта от поредицата, на която The Phantom Pain се явява директно продължение. Действието в нея ще се развива по същото време като това в Tactical Espionage Operations - започвайки през 1984 г.

Играчът ще влезе в "кожата" на Solid Snake a.k.a Big Boss, чиито реплики този път са озвучени от Кийфър Съдърланд вместо от Дейвид Хейтър. Холивудският актьор участва и в motion capture процеса по създаването на играта, което е една от причините да бъде предпочетен от продуцента на MGS, Хидео Коджима, пред Хейтър.

Коджима счита, че Съдърленд ще придаде търсената експресивност на Big Boss (мъж в края на 40-те си години) чрез "рафинирани мимики и тембър на гласа вместо с думи".


По отношение на геймплея Коджима залага на отворен свят и въвежда цикличността на деня и нощта в реално време. За играчите ще бъде от решаващо значение по какъв начин достигат следващата си цел, като ще разполагат с пълна свобода в избора на последователност на мисиите, с които се заемат.


Сподели.