Виж режима на терор на Лиъм Нийсън в световен мащаб

Pinterest LinkedIn +

През септември 2014 г. Лиъм Нийсън влезе в киносалоните с лентата A Walk Among the Tombstones, за която критиците са на диаметрално противоположни мнения – едни заклеймяват филма, докато други са се подписали под рецензии във възторжен тон (резултатът е Metascore 57/100). Скот Франк е адаптирал сценария и е отговорен за режисурата на американския екшън трилър по едноименната книга на Лорънс Блок, в която героят на Нийсън – бивше ченге от управлението в Ню Йорк – е в центъра на събитията и използва с доста висок КПД оръжието си по предназначение… известен брой пъти.

Колко точно са убийствата, лежащи на съвестта на детектив Матю Скудър (Нийсън) в A Walk Among the Tombstones и във всички останали заглавия от филмографията на ирландския актьор, отличен с "Оскар" за играта си в Schindler's List (Списъкът на Шиндлер), в които героите му извършват смъртния грях да отнемат човешки живот, показва ето тази инфографика, съдържаща и други ключови детайли относно случаите, в които Нийсън си е "изцапал ръцете" – общо над 100 (половината от които реализирани в Taken 1 и 2)!

Вижте изображението с по-голям размер ТУК 

Изглежда, че след като се "профилира" в екшън жанра, Нийсън е решил да конкурира "смъртността" на Тарантино (общо над 560). Нереалистична цел, ще възразите. Хм, Лиъм, ръкавицата е хвърлена!

Ако проявявате задълбочен (нездрав) интерес към въпроса, на който би трябвало да дава отговор тази инфографика, можете да потърсите и отнасящата се до него тема в Reddit, разпалила оживена дискусия относно достоверността на някои от фактите. А ако видяното ви е достатъчно и ви се струва интересно – споделете го с всички киномани в списъка си с приятели!

За сравнение – инфографика с убийствата на Куентин Тарантино

Вижте изображението с по-голям размер ТУК

Сподели.