Виж първи кадри от "Великият Гетсби" с Леонардо ди Каприо и Кари Мълиган

Pinterest LinkedIn +

Вече са факт първите кадри от новата екранизация по класиката на Франсис Скот Фицджералд (F.Scott Fitzgerald) - "Великият Гетсби" (The Great Gatsby), с чиято реализация се е заел гуруто Баз Лурман (Baz Luhrman). На тях могат да се видят главните действащи лица в лентата - Леонардо ди Каприо (Leonardo diCaprio), Кери Мълиган (Carey Mulligan) и Тоби Магуайър (Tobey Maguire), съответно като Джей Гетсби, Дейзи Бюканън и Ник Карауей.

Началото на снимките бе дадено в Австралия през септември (забавното тук е, че всъщност действието на книгата се развива в Ню Йорк) миналата година, а както обяви самия режисьор, официалната поява на "Великият Гетсби" най-вероятно ще е в края на 2012 година, при това, колкото и малко очаквано да е – в триизмерен формат.


Иначе легендарният за поколения роман на Фицджералд е екранизиран нееднократно до момента, но най-популярната му версия е тази от 1974 година, в която участват Робърт Редфорд (Robert Redford ) и Миа Фароу (Mia Farrow). Тогава над филма работи и друго, вече култово за седмото изкуство име - Франсис Форд Копола (Francis Ford Coppolla). 

Сподели.