Скорсезе прави революция с "Изобретението на Хюго"! Трейлър и постери на първия му детски и 3D филм

Pinterest LinkedIn +

Въпреки че за първи път през последните десет години не откриваме холивудската звезда Леонардо ди Каприо (Leonardo diCaprio) в проект на легендата Мартин Скорсезе (Martin Scorsese), то кастът на фантастичната приказка "Изобретението на Хюго" (Hugo) е достатъчно интригуващ.

Главната роля в нея е поверена на младия, едва 14-годишен Аса Бътърфийлд (Asa Butterfield), на когото партнират друга холивудска надежда - Хлоу Мориц (помним я от ексцентричната комедия "Шут в г*за"), скандалният комик Саша Барон Коен (Sacha Baron Cohen), сър Бен Кингсли (Ben Kinsgley), Емили Мортимър (Emily Mortimer), Джъд Лоу (Jude Law), Рей Уинстън и др.

Екранизация по детския роман на Брайън Селзник - The Invention of Hugo Cabret, лентата разказва историята на 12-годишния сирак Хюго, който обитава гара в Париж през 30-те години на миналия век, заедно със своя чичо алкохолик. Един ден момчето открива тайнствен механизъм, предизвикващ верижна реакция от събития, които му помагат да разгадае тайната на своя покоен баща.

 
Автор на адаптирания сценарий е Джим Логан, който не за първи път работи със Скорсезе – именно за съвместните им усилия по "Авиаторът", той бе отличен с Оскар. Любопитно е и, че това не само е първият филм, който легендарният Мартин Скорсезе снима за деца, но е и дебютният проект, който режисьорът реализира в модерния триизмерен формат.

Съвсем наскоро лентата бе отличена с наградата за "Най-добър филм на 2011 година" от National Board of Review - най-старата организация на филмови критици в САЩ, което само допълнително засилва интереса ни към нея. 

Продукцията идва по екраните в България от 13 април, а дотогава - кадри, постери и официален трейлър, с които да се убедите, че това е заглавие, което не бива да пропускате.


Сподели.