Виго Мортенсен ще нищи едиповия комплекс

Pinterest LinkedIn +

Популярният американски актьор с датски корени Виго Мортенсен (Viggo Mortensen) се завръща на голямата сцена.

При това го прави и с подобаваща роля - той ще се превъплъти в образа на легендарния психиатър Зигмунд Фройд (Sigmund Freud) в най-новия проект на Дейвид Кроненбърг (David Cronenberg) - The Talking Cure.

Във филма Мортенсен ще си партнира с британския секссимвол Кийра Найтли, която също се позагуби в последно време. Първоначално се очакваше главната роля да бъде поверена на новата звезда на Холивуд - Кристоф Валц (Christoph Waltz), станал преди дни и първият австриец с Оскар за изпълнението си на брутален нацист в "Гадни копилета".


Един печеливш тандем - Виго и Дейвид Кроненбърг...

Той обаче е предпочел да вземе участие в драмата Water for Elephants, за която също писахме наскоро. Това е третият път, в който Мортенсен и Кроненбърг си партнират. Те са в основата на хитовете History of Violence (2005) и Еastern Promices от 2007 г.

Новината е доста приятна за феновете на актьора, който наскоро разкри, че възнамерява да прекрати кариерата си в киното.

Иначе Тhe Talking Cure ще е екранизация по бетселъра на Кристофър Хемптън, съсредоточаващ се предимно върху конфликта между Фройд и ученика му Карл Юнг. Снимките започват в началото на месец май, официална дата за премиерата все още не е обявена.

Сподели.