Vigil Games се възражда чрез Gunfire Games

Pinterest LinkedIn +

Само след две издадени игри, но не кои да е, а Darksiders от 2010 и Darksiders II от 2012 година, Vigil Games преустанови съществуването си в резултат на банкрута на THQ – компанията, собственост на американското студио, основано през 2005 година от Джо Мадурейра, Дейвид Адамс, Марвин Доналд и Райън Стефанели.

Скоро след закриването на студиото много от служителите му бяха привлечени от Crytek в новия американски филиал на компанията, в това число Дейвид Адамс. Именно той прави решителен опит да възстанови ядрото на Vigil Games като сформира ново студио - Gunfire Games, по повод на което напуска Crytek заедно с хората, работили с него по Darksiders.

"Цялата работа беше в екипа. Когато правиш игра, един от най-важните елементи в процеса е кои са хората, с които работиш. Можеш да събереш 12 от най-добрите разработчици в света в един офис, но те да не успеят да направят добра игра", обяснява Адамс.

Той отказва да разкрие подробности за първия проект на Gunfire Games, но не изключва възможността това да е ново заглавие от Darksiders поредицата, стига Nordic Games, в чиито ръце са правата върху нея, да останат на борда.

Сподели.