Видин се превръща в град на изкуствата за трета поредна година

Pinterest LinkedIn +

Театрални и куклени постановки, прожекции на кино филми, цирк, фокуси, работилница за хвърчила са част от програмата на "Vida Art Festival"

"Vida Art Festival" вече се утвърди като обичано и чакано събитие в културния календар на Община Видин. За трета поредна година крайдунавският град се превръща за два дни в град на изкуствата и творчеството. На 20 и 21 май Vida Art Festival ще предложи на жителите и гостите на Видин богата програма от куклен спектакъл, комедийно шоу, театрална постановка, фокуси, цирково шоу, прожекции на актуални кино филми, разнообразни арт работилници и арт базар.

В съботния ден фестивалът ще бъде открит на крепостта „Баба Вида“ с нашумялото шоу с фокуси на Юрий Захариев, който впечатли жури и публика с номера си с монети в предаването „България търси талант“. След него специално за децата ще има забавно цирково шоу, а в творческите работилници ще се изработват хвърчила, ще се правят фокуси и ще се учат циркови номера. Общинският драматичен театър „Владимир Трандафилов“ ще зарадва всички почитатели на театралното изкуство с истинската, човешка комедия протест „Няма да платим“ по Дарио Фо (режисьор Минчо Събев), която забавлява, но същевременно и казва много истини за живота и за проблемите ни днес. Вечерта в „Кино под звездите“ ще се прожектира разтърсващия кино хит по истинска история „Майка“, чийто режисьор е Зорница София, а в главната роля се превъплъщава Дария Симеонова.

В неделя организаторите ви канят да откриете колко ценно е да работим заедно, въпреки различията си, с кукленото представление „Дядо вади ряпа“ на театър „Мале-Мале“. Първият български вентролог Димитър Иванов-Капитана и българинът от едно време Бай Тъньо също ще са във Видин със своето най-добро шоу, за да донесат смях и веселие за всички. Само месец след официалната му премиера организаторите са включили във фестивалната програма прожекция на българския филм „Изкуството да падаш“ с режисьор Орлин Милчев-Атила и в главните роли Елена Замяркова, Александра Сърчаджиева, Ивайло Христов. По-рано през деня отново ще има творчески работилници за най-малките.

През двата фестивални дни всички желаещи могат да разгледат арт базара на български производители.

Входът за събитията в рамките на "Vida Art Festival" е безплатен. Заповядайте на 20 и 21 май на крепост „Баба Вида“ и доставете наслада на душата и сетивата си!

Организатори: Event Masters и Община Видин


Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.