Кулинарни картини от Видин и региона - в новия епизод на "Вкусът на България" днес

Pinterest LinkedIn +

Среща с историята, изкуството и вкусът на Видин - тази събота от 11:00 ч. по bTV

В новия епизод на „Вкусът на България“ днес от 11:00 ч. по bTV Мария Жекова ще се отправи на пътешествие в едно неповторимо кътче на България – района на Видин. По пътя за града Мария ще разгледа интересната архитектура на къщите във видинските села и ще запознае зрителите с неподозираните богатства, история и вкусове, които крие този край.

По време на разходката я очакват срещи с вдъхновяващи личности, от които ще научи интересни факти за живота на световноизвестния художник Жул Паскин, роден именно във Видин. Мария ще се впусне в нестандартно за нея предизвикателство, свързано с художественото изкуство, а веднага след като остави четката, тя ще смени посоката, за да тръгне по следите на традиционните видински вина и запазените стари сортове.

Следващата вълнуваща спирка на водещата ще е при известния в цял свят Филип Захариев – Head Chef в ресторанти притежатели на звезди Мишлен. Кулинарният гуру ще разкаже пред зрителите какви са спецификите на храната в неговия край и ще разкрие кой е любимият му десерт.

Каква специална рецепта с доза модерен вкус ще приготви той заедно с Мария – гледайте тази събота от 11:00 ч. във „Вкусът на България“ по bTV.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.