ВИДЕО: За първи път задно салто над движещ се болид от Формула Е

Pinterest LinkedIn +

CGI технологиите доминират в кино индустрия през последните няколко години и повечето впечатляващи каскади са дело на компютърните програми. И все пак Холивуд запазва част от добрата стара школа с каскадьори като Деймиън Уолтърс. Този път той не е на снимачната площадка, а на пистата за Формула Е в Мексико, където минава на косъм от смъртта за пореден път. Във видеото виждаме как атлетът успява да скочи със задно салто над болид, движещ се вероятно с няколко стотици километри в час. При това той е с гръб към колата и разчита единствено на слуха си и на хронометъра. Можем да се възхитим на прецизността на изпълнението, но и да изпитаме истинско вътрешното успокоение, тъй като за части от секундата резултатът можеше да е фатален.

CGI технологиите доминират в кино индустрия през последните няколко години и повечето впечатляващи каскади са дело на компютърните програми. И все пак Холивуд запазва част от добрата стара школа с каскадьори като Деймиън Уолтърс. 

Този път той не е на снимачната площадка, а на пистата за Формула Е в Мексико, където минава на косъм от смъртта за пореден път. 

Във видеото виждаме как атлетът успява да скочи със задно салто над болид, движещ се вероятно с няколко стотици километри в час. При това той е с гръб към колата и разчита единствено на слуха си и на хронометъра.

Можем да се възхитим на прецизността на изпълнението, но и да изпитаме истинско вътрешното успокоение, тъй като за части от секундата резултатът можеше да е фатален. 


Сподели.