Video Resumer – продължете да гледате YouTube видео точно от мястото, на което сте спрели

Pinterest LinkedIn +

По принцип видеоклиповете, качени в мега популярния YouTube, са кратки като времетраене. Понякога обаче услугата се използва за хостване на цели филми, гледането на които може да отнеме часове вместо няколко минути. В такива случаи ако по някаква причина не можете да видите до края вече стартиран клип, превъртането до точното място, на което сте спрели, и продължаването нататък е особено досадно.

Причините за подобно прекъсване може да са безкрайно много – налага ви се да излезете спешно и да станете от компютъра, шефът ви е намерил внезапно работа или просто бразуърът ви е решил да демонстрира една от многобройните си странности и е блокирал.

В такива случаи би било добре да имате на разположение начин да продължите да гледате точно от момента, в който сте спрели вместо да губите време в досадно кликане напред и назад в опити да нацелите точното място.

Тук от изключителна полза ще ви е едно малко, но много готино разширение за Firefox, наречено Video Resumer. То прави точно това, за което подсказва името му – запомня мястото, на което сте спрели да гледате даден клип, и продължава възпроизвеждането му от него независимо дали просто сте го спрели на пауза или сте затворили страницата по някаква причина.

Сподели.