Велоентусиасти ще предприемат поход по река Дунав в подкрепа на хората с двигателни увреждания

Pinterest LinkedIn +

Между 04-ти и 12-ти август група велосипедисти ще пропътуват над 300 км. по поречието на река Дунав. Част от екипа ще бъде и Петър Нефтелимов, който е с церебрална парализа.

Идеята на велопохода е да насочи вниманието към недостъпния за хората с двигателни увреждания маршрут "Евровело 6", както и към възможността в България да се набавят специални велосипеди за тях. Петър Нефтелимов ще бъде първият герой, осъществил мечтата си да пътува с велосипед въпреки трудностите.

Инициатори на кампанията са Недялко Дервенков, Иван Димитров, Александър Хинков и Кремена Деспинова, които набират средства за изработка на специализираното колело. То ще позволи на хората с двигателни проблеми да усетят магията на байктуринга и да се почувстват свободни.

Всеки може да разбере повече за идеята или да се включи като дарител тук
Сподели.

Относно автора

Мария Иванова е журналист с богат опит в бизнес и новинарски издания. Работила е последователно във вестник Монитор, списание b2b Magazine, Livenews.bg, Livebiz.bg и други медии. Съчетава работата в Avtora.com с позицията на главен редактор на образователния портал Uchi.bg. Пише още в Pixelmedia.bg и други издания. Обича да чете, да танцува, да спортува и да пътува.