Великден стана повод за първото българско госпъл парче

Pinterest LinkedIn +

В навечерието на Великден някои от най-известните български музиканти застанаха зад един уникален по рода си музикален проект – първото българско госпъл парче, озаглавено "Бог е моето екстази".

Парчето има и английска версия, която се казва "God is my extazy". В проекта участват барабанистът на група "Сигнал" Владо Захариев, който написа музиката на песента и направи аранжимента, заедно с Владо Тодоров от група "Edit". Текстът е на Мариела Нейкова,а пред микрофона застават Цветелин Атанасов, известен още като Цецо Елвиса (на снимката), Вяра от музикалното риалити шоу "Star Academy", Айа - една от вокалистките на Deep Zone Project и две млади певици-студентки в консерваторията - Йоанна Драгнева и Нора. В парчето участват още Жоро Янакиев и бившият пианист на група "Каффе" Милен Кукушаров.

Предстои заснемането на клип към песента, като тя ще влезе и в новия албум на Цецо Елвиса "Новото ретро".

Целта на парчето е в навечерието на един от най-големите християнски празници да се отправи апел за възкресение на вярата в сърцата на българите.  Заглавието на песента "Бог е моето екстази" също търси провокация в младите хора.

Госпъл е стил в музиката, който води началото си от религиозното пеене в афро-американските църкви от началото на миналия век.

Сподели.