Вейп устройства – новите електронни цигари

Pinterest LinkedIn +

Вейп устройствата работят със специални никотинови и безникотинови течности, които се изпаряват при използване. В тази наша статия ще Ви разкажем как работят електронните цигари, какви видове течности се предлагат за тях, опасни ли за хората и други важни неща за потребителите. Нека обаче да не губим време в повече обяснения, а да преминем към темата по същество.

Какво е течност за вейп и вредна ли е тя? 

Течностите, които можете да използвате във вейп устройства, биват два вида – никотинови и безникотинови. Първите имат съдържание на никотин, в зависимост от нуждите на ползвателя. Те са подходящи за хора, които не могат да откажат цигарите отведнъж и са пристрастени към аромата и вкуса на никотина. Обикновено при вейп устройствата работещи с никотинови течности, съдържанието на веществото е малко, колкото да се задоволи желанието на потребителя.

Що се касае до безникотиновите течности, то те често биват ароматизирани и носят ухания на плодове, десерти, кафе, шоколад и така нататък. Специалистите смятат, че течностите без никотин, които работят на база ароматизатори и овкусители, не носят сериозна вреда за човешкия организъм, за разлика от никотиновите предложения на растителна основа, които са по-опасни.

Вейп течностите идват под формата на флакон, който се интегрира в електронната цигара. В зависимост от вида вейп устройства, се предлага съответната течност, която да използвате. На пазара се предлага богата гама от предложения, като цените се определят като приемливи.

Вейп устройства – видове

Ако надникнем в един обикновен магазин за вейп устройства, ще установим, че има най-различни размери, форми, тегло и цветове. Всички те са съобразени с течностите и флаконите, с които ще ги зареждате. За ползвателите на никотинови електронни цигари, се предлагат устройства, подлежащи на пълнене с растителна течност. Има и комерсиални предложения, в които могат да се заредят както никотинови течности, така и течности без никакво съдържание на никотин.

Ето защо, когато купувате електронна цигара, е добре да потърсите консултация от специалист, който ще Ви даде точна насока. В онлайн магазините има множество предложения за различните вкусове и предпочитания. Продавачите ще Ви ориентират кое устройство, с каква течност се зарежда, както и ще Ви обяснят всичко за нужните резервни части, аксесоари и прочие.

Скъпи ли са вейп устройствата? 

Отговорът на този въпрос не може да бъде еднозначен. Цените могат да варират от 50 лв., 100 лв. и нагоре, в зависимост от устройството, което ще използвате. Предлагат се компактни електронни цигари с изчистена визия, както и устройства с по-голям капацитет. След като решите как ще използвате електронната технология за вейпинг и какви течности ще слагате в нея, можете да се насочите и към съответната цена. Имайте предвид и издръжливостта на техниката за пушене. Купувайте само качествени електронни цигари от добри производители с гарантирано качество.

В обобщение

В наши дни тези, които желаят да откажат тютюнопушенето, прибягват към използване на вейп устройства, за да могат да намалят използването на никотин или да го заменят с безвредни аромати, които носят приятни аромати и благоухания. По-горе описахме какво представляват те и се надяваме, че статията ни е представлявала интерес за вас.

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.