Възходът на планетата на маймуните (Rise of the Planet of the Apes)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 106 мин. Режисьор: Рупърт Уайът Сценарист: Аманда Силвър, Рик Джафа, Пиер Буле В ролите: Джеймс Франко, Фрида Пинто, Дон Чийдъл и др. Sci-fi, адвенчър

За филма:

Зад изключително амбициозния нов проект, основан на едноименната популярна фентъзи поредица ("Планетата на маймуните") застава режисьорът Рупърт Уайът, за когото това е първи толкова мащабен филм в кариерата - до момента го помним единствено от крими трилъра The Escapist, който мина почти незабелязано в боксофиса през 2008 г.

Именно той бе човекът с тежката задача да избяга от сравненията, възраждайки сагата с изцяло новаторски поглед, възползвайки се от опита на може би най-модерната кампания за визуални ефекти в света на киното - Weta Digital, работила по революционния блокбъстър Avatar.

Благодарение на участието й, за  първи път в историята на поредицата, ще имаме възможност да наблюдаваме реалистично изглеждащи маймуни, а не преоблечени в костюм актьори. Кастът наваксва с две от големите звезди на холивудската сцена - Джеймс Франко и Фрида Пинто, нашумяла с хита "Беднякът Милионер", партнират им и имена като Брайън Кокс, Дон Чийдъл, Анди Съркис и др.

Историята:

Експериментите на един човек с генното инженерство водят до развитието на висш интелект при маймуните и начало на война за надмощие на планетата.


Сподели.