Васко Василев разкрива суперсилите на музиката в "Музейко"

Pinterest LinkedIn +

Кой и защо създава музика? А какво всъщност е музика? А как звучи музиката в ума на виртуоз? Как да създадем импровизация с класически инструмент и бутилков сешоар? Всичко това можете да научите през звуци и думи на 24 ноември от специалния гост на Музейко – световноизвестния цигулар Васко Василев. 

В неделния ден концертмайсторът на Кралския оркестър ще предложи вълнуващо предизвикателство на малките посетители, разкривайки им необятната музикална вселена. В атмосферата на причудливите инструменти от изложбата "Докосни музиката" Васко Василев ще провокира въображението на децата със забавни музикални експерименти. Цигулката ще прозвучи в компанията на земен ксилофон (звуци от дърво) и литофон (звуци от камък), орган от водосточна тръба и други забавни попълнения в гостуващата изложба, която ще остане в Детския научен център до края на януари.

С импровизация и настроение в приключението ще се включат и музикантите, които придружават Васко Василев на световната сцена, в състав: Хуан Хередиа (перкусии), Виктор Вайехо (клавирни,тромпет), Дейвид Бъкингам (китара). Музикалното преживяване ще предложи на децата среща с класическата музика и със звуците на града, които могат да звучат като истинска песен.

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.