Васил Вълканов

Pinterest LinkedIn +

Певецът Васил Вълканов е родом от град Пазарджик. През 1990 г. се явява на конкурс на БНР и след изключително успешното си представяне започва да се изявява с различни музикални формации, както и с ансамбъл “Гоце Делчев” – София, като негов солист.

 

Васил Вълканов работи и издава албуми с музикална компания "АРА Мюзик", реализирал е редица дуети: със Сузана Спасовска, Зуица Лазова, Росица Пандова, Даниела Величкова и др. Участвал е в многобройни представителни концерти и престижни фестивали в България, Македония, Сърбия, Турция, Германия, Унгария, Чехия, Румъния. Сред тях са изявите му на "Охридско лято" (1999 - 2004), "Пирин фолк" 2004, "Охридски трубадури" и др.

В репертоара на певеца са включени български фолклорни песни и от Пиринска и Вардарска Македония, сред изпълненията му са “Гена ми оди на чешма”, “Ой, Недо”, “Свършена Спаса”, “Срекю моя”, “Кръвта вода не става”, “Моме балканче”, “Разболе се млада, убава Калина”. В интерпретациите на песните от репертоара си Васил изключително много държи на автентичното в текста и музиката, а типичното му “отворено” пеене го прави характерен изпълнител със своя индивидуалност.

Самият Васил Вълканов споделя: "...предпочитам весели песни с хумористичен подтекст, смятам, че с интерпретацията ще успея да развеселя претрупаното с ангажименти ежедневие на българина.”

Сподели.