Васил Петров отбелязва 30 години в музиката с турне "The Best" of през август

Pinterest LinkedIn +

Заедно с Врачанска филхармония с маестро Христо Павлов

За да отбележи своите 30 години в музикалния свят, Васил Петров е подготвил за почитателите на романтичната музика специална вълнуваща програма, озаглавено "The Best of". Васил Петров е една от емблемите на българския джаз, но не само. Включени са избрани песни от широкия му репертоар, поднесени по неговия неподражаемо елегантен маниер, с мащабна оркестрация с джаз нюанси, заедно с Врачанската филхармония с диригент Христо Павлов.

Концертите започват от Летния театър във Варна на 9 август от 21:00 ч. като част от програмата на Варненско лято. Следва Каварна (10 август), Попово (11 август), Велико Търново (12 август), Сливен (13 август), Кърджали (14 август), Черноморец (15 август), Несебър (16 август), Бургас (17 август), Поморие (18 август), Свети Влас, амфитеатър „Арена“ (19 август) и Пловдив (1 септември), където в Античния театър открива есенния сезон на изкуствата.

В програмата на концертите са любимите песни на Васил Петров от различни негови албуми, като за първи път ще има и поредица от латино теми ("Besame mucho", "Quando, Quando", "Quizas Quizas Quizas"), както и познатите и обичани, но в напълно нови аранжименти авторски „Другият“ и „Подслон в дъжда“, поп класиките "Killing me softly", "Can`t take my eyes of off you", френската класика на Мишел Легранд "I will wait for you", някои от знаковите песни на "Бийтълс" като "Yesterday", "Michelle", рок класиката "Soldier of fortune" и евъргрийните на Франк Синатра – "My Way", "Fly me to the moon", "Strangers in the night", "New York, New York" и още много други теми от 14-те му албума, записани през годините.


Специален гост в програмата е цигуларката с многобройни награди от международни конкурси Зорница Иларионова. Тя ще партнира на Васил Петров в няколко песни и ще представи класически и филмови теми, отличени с награди "Оскар".
За джаз линията се грижат Йордан Тоновски (пиано), Христо Минчев (бас) и Кристиан Желев (барабани).

Турнето "The Best of" на Васил Петров обещава да бъде незабравимо изживяване за всички любители на музиката, които ценят изтънчения вкус и елегантността на джаза!

Билетите са вече в продажба в мрежата на ивентим и от билетните каси на залите. За концерта в Пловдив билети от АРТикет.Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.