Vanity Fair представя: British Portfolio - Victory is Assured с Бенедикт Къмбърбач, Кийра Найтли & Co.

Pinterest LinkedIn +

Британската инвазия в Холивуд не е нещо ново. Тъкмо обратното - тя е фактор и двигател в тази индустрия още от зората на киното, като се започне с "немия" Чарли Чаплин и се продължи с абсолютната класика Gone with the Wind (Отнесени от вихъра), в чийто актьорски състав има четири първостепенни роли, 3 от които се изпълняват от английски звезди, начело с Вивиан Лий (Скарлет О'Хара).

Което обаче е още по-впечатляващо - в последните години английски актьори се превъплътиха в едни от най-големите имена в американската история - сър Даниел Дей Люис влезе в образа на Ейбрахам Линкълн, Чиуетел Еджиофор - в този на Соломон Нортъп в драмата за робството 12 Years a Slave, Дейвид Ойелово - Мартин Лутър-младши и т.н.

През 2015 година ситуацията не е по-различна и дори може да се каже, че английското присъствие в Холивуд става все по-сериозно и конкурентно. Четирима от актьорите, номинирани за "Оскар" - наградите на Американската филмова академия, на които Великобритания отговаря със своите BAFTA - са англичани.

Това са Бенедикт Къмбърбач, Кийра Найтли, Еди Редмейн и Фелисити Джоунс, които, без съмнение, са звезди от холивудска величина, но не скъсват с корените си и все още прекарват повечето си време на Острова. И на всичкото отгоре получават признание за роли, които са чисто британски.

С това видео, режисирано от Джейсън Бел, Vanity Fair чества британския триумф в седмото изкуство и по брилянтен начин рекламира най-разпознаваемите съвременни кино звезди, имали щастието, привилегията и дълга пред Нейно величество да се родят на Острова...

А, да, за малко да забравим да споменем - в него божествената Кийра симулира оргазъм. Ммм, да, или поне ние си мислим, че симулира. Всъщност, играе го толкова добре, че не знаем какво да мислим, а и в един момент става твърде трудно да задържиш мислите в главата си... В случай че не сте се усетили, с този пърформанс тя хвърля ръкавица на Мег Райън, която "постави" подобен оргазъм в When Harry Met Sally.

Именно това е концепцията на целия проект на VF и Бел - компилация от емблематични сцени от холивудските филми в римейк версии на английски кино звезди. Повече за това прочетете ТУК и пак там вижте другите два епизода от British Portfolio.


Сподели.