Valve спечелиха спора с Blizzard, Blizzard DOTA с ново име

Pinterest LinkedIn +

Претенциите на Blizzard към Valve относно името на горещо очакваната онлайн мултиплеър екшън реалновремева стратегия Dota 2, чийто рилийз предстои в близките месеци, са оттеглени и Blizzard са тези, които отсега нататък нямат правото да използват името "DOTA" за комерсиални цели.

Това е резултатът от постигнатото между двете компании споразумение, от което става ясно, че разработваната от производителите на World of WarCraft и Diablo III Blizzard DOTA няма да се казва така.

Обявеният по време на миналогодишния BlizzCon Starcraft II експанжън, който също като Dota 2 е вдъхновен от популярния Warcraft III мод Defense of the Ancients, ще излезе под името Blizzard All-Stars.

Роб Пардо от Blizzard изрази мнението, че това име отговаря в още по-голяма степен на дизайна и идеята на играта, както и че компанията е удовлетворена от постигнатото споразумение от гледна точка позитивите за феновете ("защото те просто искат да могат играят игрите, които харесват"), а и на самите тях ("защото това ще ни помогне да останем фокусираме върху работата си").

Съгласно споразумението, Valve ще продължи да използва името DOTA за комерсиални цели, докато Blizzard си запазва правото за некомерсиална употреба на същото по отношение на създадени от играчите карти за Warcraft III и StarCraft II.

Сподели.