Valve пуска уебкаст за "начинаещи" от международния турнир по Dota 2 The International

Pinterest LinkedIn +

Между 18 и 21 юли 2014 година в Key Arena в Сиатъл ще се проведе The International Dota 2 Championships – международният турнир за e-спортисти, специализирани в масовата онлайн бойна арена Dota 2 на Valve, чийто победител ще си тръгне с чек за $5 000 000.

Абсолютно всички сесии от турнира ще могат да бъдат гледани на живо в Dota2.com с коментар и анализи в реално време, а Valve ще осигурят няколко различни канала, които да посрещнат нуждите на потребителите, включително на тези, които едва сега прохождат в света на най-популярната MOBA и една от най-успешните MMO игри изобщо.

Стриймингът, предназначен за тях, ще бъде достъпен в Newcomers' Broadcast, чието описание гласи: "Нови сте в Dota? Или може би играете Dota, но никога досега не сте проявявали интерес към играта като към професионален спорт. Добре дошли в Newcomers' Broadcast – англоезичен стрийминг канал, който ще съпътства основния стрийминг и ще включва коментар, спомагащ за по-лесното и задълбочено разбиране на вълнуващия свят на BKB, tri-lane и counter-pick".

Newcomers' Broadcast е един от трите нови стрийминг канала, които вероятно ще привлекат още по-голяма и разнородна аудитория към турнира, който тази година ще се проведе за четвърти път и чийто миналогодишен шампион – шведският отбор Alliance – спечели парична награда в размер на $1 400 000 (половината от наградния фонд, който бе рекорден в историята на The International).

Размерът на тазгодишния награден фонд е пряко свързан с продажбите на специализираното издание The Compendium, благодарение на които сумата вече гони умопомрачителните $11 000 000! В битката за голямата награда (46% от наградния фонд) и шампионската титла ще влязат 16 отбора, в това число миналогодишните победители Alliance, Invictus Gaming, Natus Vincere, Evil Geniuses, Team Empireи и т.н.

Класиралите се на второ и трето място ще получат съответно по 13,5% и 9,5% от наградния фонд (над и около един милион щатски долара), а отборът, завършил четвърти - 7,5%. Останалата част от сумата ще бъде разпределена между останалите 10 отбора от топ 14.

Сподели.