Valve: Бетата на Dota 2 се проточи, защото ни трябват още сървъри

Pinterest LinkedIn +

Въпреки че продължават да изпращат покани на желаещите да тестват Dota 2 преди официалната й премиера, Valve признават, че темпът на разширяване на бета достъпа до играта е по-бавен от очакванията им и разкриват причината за това.

Когато през август обявиха, че организират турнир по Dota 2 с първа награда в размер на $1 млн. в рамките на търговско експо Gamescom 2011, производителите на култовите поредици Half-Live, Portal, Left 4 Dead, Team Fortress и Counter-Strike посочиха като целеви период за издаване на играта "края на 2011 г.". В скорошна блог публикация Valve обясняват, че причината бета тестовете на играта, базирана на популярния Warcraft III мод Defense of the Ancients, все още да са затворени и общността им да нараства така бавно, е в недостатъчния капацитет от налични сървъри.

"Преди да направим Dota 2 достъпна за всички, ще трябва да осигурим достатъчно сървъри, които да са на разположение за всички игрални сесии, които очакваме да бъдат заявени. За тази цел през последните няколко месеца наш екип обикаля света и постепенно разширява нашата сървърна мрежа. Навярно усещате, че броят на хората с достъп до Dota 2 не отговаря на числеността на популацията на планетата (която се покрива с нашите данни за броя на хората, които искат Dota 2)", казва се в публикация.  

Пак там се съобщава, че на 14 февруари бета тестерите няма да имат достъп до играта за период от 24 часа, през което време ще бъдат извършени нови настройки по мрежата. Една от целите на начинанието е пускането на новия replay формат с добавена Autospeed функция. Въпросната ще превърта автоматично мудни части от геймплея до моментите, в които засече "интензивно действие".

Недостигът на сървъри не е единственият проблем на Valve, свързан с Dota 2 – наскоро Blizzard Entertainment заведе иск в патентното ведомство на САЩ (United States Patent and Trademark Office), целящ да забрани на Valve да използват името DOTA, тъй като "играчите го асоциират с Warcraft и Blizzard".

Сподели.