Валери Божинов забрани на Венета Райкова да споменава името му в "Горещо", заплаши я със съд

Pinterest LinkedIn +

Водещата на "Горещо" Венета Райкова сподели със своите последователи във Facebook, че е била предупредена от футболиста Валери Божинов да не споменава името му и да не говори за него в предаването си. Журналистката уточни, че ултиматумът е бил поставен под формата на нотариално заверен текст, донесен в офиса ѝ от "едро момче с дебели златни ланци".

"Странно писмо, доставено по странен начин с още по-странни мотиви, за които можем само да гадаем. Може би са продиктувани от това, че е "узнал" за записаното интервю с модела Моника Валериева? Кой знае? И кой се страхува от това момиче?...

Уважаеми колеги, за последните 20 години много неща са спорни. Но свободата на изразяване, свободата да питаш и свободата да ти отговарят или простичко казано – свободата на словото – е едно от безспорните. Е, на нас и това право ни оспориха. Не се оплакваме – просто информираме".

В писмото, скандализирало водещата, Божинов, който е баща на децата на поп фолк звездата Алисия и на плеймейтката Николета Лозанова, заявява недвусмислено: "Ако въпреки изричното ми писмено и своевременно уведомяване за несъгласието ми моето име и образ да бъдат използвани в предаването "Горещо", излъчвано по Нова телевизия, те бъдат използвани, ще считам действията Ви за груба намеса в моя личен и семеен живот, с което целите да накърните моята чест, достойнство и добро име. Тези Ваши действия ще ме принудят да търся правата си по съдебен път".

Без да се трогне от ултимативния тон, Венета Райкова публикува целия текст, уточнявайки: "С цялото съдържание на писмото, подписано от Валери Божинов (футболист), можете да се запознаете в прикачения файл. А интервюто с Моника Валериева можете да гледате тази събота, 26.10.2013, от 22:50 часа.

С уважение:
Венета Райкова и екипът на "Горещо"


Сподели.