Vader: “Догодина ще се видим отново"

Pinterest LinkedIn +

За пореден път България беше спирка от турнето на група от световна величина - в случая полската death metal знаменитост - Vader! Отделям специално внимание на българското участие в това екстремно музикално събитие, с чувство на гордост, при това!


Малко след 17 ч., на сцената излязоха любимците на феновете - Hyperborea (с променен състав), които забиха яростно, подгрявайки прииждащата публика със своя брутален death metal. Пред сцената веднага се заформи пого и към края на сета им феновете ги извикаха на бис, бурно скандирайки името им!

Последваха Korozy (съорганизатори на събитието), внасяйки малко "black" привкус на цялостното настроение. По време на техния сет група "фенове" показваха средни пръсти (?!), неизвестно на кого...McManus и компания приключиха без да изпълнят “Кееper Of The Cemetary”, въпреки скандиранията за този безспорен хит на групата.

Непосредствено след концерта, McManus потвърди сензационната новина, че Korozy ще бъдат съпорт на Ancient в предстоящото им турне, което ще е през есента и ще обхване 5 държави.

След Korozy на сцената се качиха младите бургаски надежди The Revenge Project, които покачиха допълнително градусите с бесния си trash-death. Мощен саунд, технично свирене, отново здрав мошинг и много настроение...

След бургазлиите последва изненадата за вечерта - вместо предварително обявените Bleeding Black, забиха унгарците Testimony! Предложеният от тях death metal беше доста радушно приет от публиката.

Времето напредваше и около 22 ч, след кратък sound-check полската бойна машина Vader беше пред нас! Трудно е да се опише еуфорията,
съпроводена от зверския рев от страна на около 800-те маниаци, изпълнили Летния театър... Класата си пролича и поляците показаха,че неслучайно са една от водещите в групи в жанра - завиден синхрон между четиримата, плътен и мачкащ звук, солидна ритъм секция и над всичко - мощните вокали на Peter!

Публиката не беше пощадена от класиките “Black To The Blind”, “Sothis”, “Wings”, “Xeper”, “Carnal” и “Epitaph”, както и от няколко нови парчета от предстоящия албум, The Beast. Чухме и вечната Slayer-класика “Reign In Blood” в death metal прочит. Края настъпи след един бис – “The Red Passage”.

След концерта имах шанса да се добера до лидера на групата - Peter, който беше така любезен да сподели специално за Avtora.com добрите си впечатления от първото си гостуване в България и обеща догодина отново да ни посети, този път като част от турнето - промоция на новия албум The Beast, който се очаква да излезе през есента.

Peter благодари на страхотната българска публика и изрази искреното си съжаление, че поради забавяне свързано с проблеми от страна на полицията (!) при придвижването на групата, не е стигнало времето да бъдат изпълнени още два от бисовете, приготвени за вечерта.

Vader гостуваха в състав: Peter (вокал и китари), Novy (бас от 2002, ех-Behemoth), Daray (барабани, заместил дългогодишния барабанист Doc) & Mauser (китари)

За Avtora.com: Георги Георгиев


Hyperborea

Korozy

The Revenge Project

TestimonyVADERСнимки: Avtora.com
Сподели.