В търсене на справедливост (Seeking Justice)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2011, 105 мин. Режисьор: Роджър Доналдсън. Сценаристи: Тод Хайки и Робърт Тенън. С участието на: Ксандър Бъркли, Харолд Перино, Никълъс Кейдж, Дженуари Джоунс, Гай Пиърс, Дженифър Карпентър, Моника Акоста и др. Трилър.

За филма:

Трилърът "В търсене на справедливост" е дело на автралиеца Роджър Доналдсън. Режисьорът, в чиято филмография присъстват безспорни хитове като "Фермата", "Върхът на Данте", "Банковият обир" и The World's Fastest Indian, е заложил на динамично действие, голяма доза напрежение и впечатляващ актьорски състав. 

Главната роля е поверена на холивудската звезда Никълъс Кейдж. Актьорът, когото вероятно напоследък свързвате не само с наскоро излезлия на екран "Призрачен ездач 2: Духът на отмъщението", но и с ролите му в не по-малко мащабни продукции като "Съкровището", "Чиракът на магьосника" и "Сезонът на вещиците", определено се справя добре и с по-драматични роли.

Партнират му очарователната Дженуари Джоунс ("Х-мен: Първа вълна", "Рок радио") и Гай Пиърс ("Мементо", "Речта на краля"). В една от второстепенните роли е Дженифър Карпентър, позната ни от хитовия телевизионен сериал "Декстър". 

Историята: 

Уил Джерард (Никълъс Кейдж) е учител, чиято красива съпруга (Дженуари Джоунс) е нападната и изнасилена. В болницата Уил среща Саймън (Гай Пиърс), който се представя като част от организация поела раздаването на справенливост в свои ръце. В замяна на малка услуга, той предлага на Уил не просто разкриването на престъпника, а неговата смърт. Въпреки колебанието си Уил се съгласява, но съвсем скоро разбира, че цената на отмъщението е много висока. 


Сподели.