"В сърцето на машината" е новото българско предложение за "Оскар"

Pinterest LinkedIn +

Филмът "В сърцето на машината" на режисьора Мартин Макариев е новото българско предложение за "Оскар". Той замени отхвърления от Американската академия за телевизионно и филмово изкуство филм "Майка" на режисьорката Зорница София.

Причината лентата да бъде дисквалифицирана беше, че тя не отговаря на условието в чуждестранните предложения за престижната награда да няма повече от 50% диалог на английски.

"В сърцето на машината" е български драматичен трилър, който разказва история, създадена по действителен случай от затвора през 70-те години. Той беше излъчен като представител на страната ни на престижния форум от Комисията по подбора на българска номинация за участие. В състава на комисията, председателствана от актрисата Мария Бакалова, влизат още Катерина Ламбринова, Христо Христозов, Свилен Димитров, Катя Тричкова, Кристина Грозева и Александър Станишев.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.