В Пловдив започва "Лятно кино в парка"

Pinterest LinkedIn +

От 25 юли до 5 август 2018 в Пловдив започва инициативата "Лятно кино в парка". Тя е част от програмата "Пловдив – европейска столица на културата 2019" и цели да превърне любимите градски локации на пловдивчани в киносалони на открито!

За лятното кино изживяване под звездите са подбрани 10 от най-добрите заглавия от българското и европейско кино, а местата, на които ще бъдат прожектирани те, са: Цар-Симеоновата градина, Небет тепе, Младежкият хълм, парка край Гребната база и паркът до Покрития мост на р. Марица (до новотел "Пловдив").

За среща с публиката на 4 август в Пловдив пристига и Яна Маринова – главната героиня във филма "Привличане", която ще присъства на прожекцията. Другите български филми от афиша на "Лятно кино в парка" са комедията на Ивайло Пенчев "Летовници"; "Революция Х", в който на екрана ще видим звездното присъствие на Димитър Бербатов, Иван Тишев, Бойко Кръстанов, Стефка Янорова, Георги Кадурин, Александър Сано, Мариан Вълев и самата Гери Никол в първата си филмова роля; и "Дъвка за балончета" – лентата, която ще ни върне детските спомени от края на 80–те години!

В програмата са включени и един италиански, един руски, два испански и два френски филма. Всички прожекции са със свободен вход – от вас се иска само да споделите уникалното преживяване на лятното кино с приятели и да си носите нещо за сядане.

Прожекциите са от 21 ч., но ви препоръчваме да заемете удобно места по-рано, за да се насладите пълноценно на това лятно приключение под звездите!
Сподели.