В Оукланд вдигнаха 80-годишната забрана над пинбол машините

Pinterest LinkedIn +

Абсурдната забрана за инсталиране на пинбол машини в заведенията на територията на град Оукланд в американския щат Калифорния бе отменена официално цели 80 години след влизането в сила на закон, според който игралната система, популярна в цял свят, е категоризирана като форма на хазарт.

По онова време (1947 година) машината няма флипери, така че решаващо значение за изхода от играта действително има късметът. Както може да се предположи, забраната отдавна не се спазва и съблюдава строго, но сега тя официално се отменя, както по-рано тази година в Масачузетс официално отмениха забраната на аркадните автомати 32 години след въвеждането й поради морални съображения.

По повод легализирането на пинбола Международната Флипер пинбол асоциация съвместно със Stern Pinball и популярното RadioShack (спонсор на американския колоездачен отбор, воден от Ланс Армстронг) организира едномесечен турнир, приключващ на 20 септември 2014 г. Той се провежда на машина Stern Iron Man Pro Vault Edition, която ще стане собственост на победителя в надпреварата.

Сподели.