В Лондон избират "Мис Свят 2011", красотата на България е в лицето на Ваня Пенева

Pinterest LinkedIn +

На 6 ноември в 19:00 часа, в ефира на TV7 ще бъде излъчен международният конкурс за красота "Мис Свят 2011" директно от Earls Court в Лондон. Ваня Пенева е българката, която ще защити честта на страната ни на бляскавото шоу. "Мис България 2011" бе избрана в края на месец юни на специална церемония, на която сред общо 12 финалистки Ваня грабна титлата и спечели правото да замине за Лондон.

Междувременно, Ваня Пенева завоюва първото място в онлайн вота за претендентките за "Мис Свят 2011" с резултат от 51,5% измежду всички гласували на сайта missosology.org.

Виж снимки на "Мис Свят 2011" - "Мис Венецуела 2011"

Надпреварата стартира на 18 октомври и приключи в 00:00 часа на 6 ноември, като подкрепата за Ваня Пенева е от цял свят, а коментарите за нея са изключително положителни. На второ и трето място се наредиха "Мис Грузия" и "Мис Филипини".

"Много съм радвам за тази награда! В най-смелите си мечти не съм предполагала, че ще спечеля най-важния и искрен вот - този на хората. Благодаря на всички, които ме подкрепиха и са гласували за мен! Надявам се да оправдая гласуваното доверие", коментира красавицата, цитирана от БГНЕС.

Финалът на конкурса "Мис Свят 2011" е заключителният етап от съревнованието за избор на най-красивата жена в света. Общо 122 красавици от всички краища на земното кълбо се събраха преди две седмици в Лондон, за да докажат своите качества и да защитят титлите си на национални носителки на короната на красотата.

Тази година се навършват 60 години от първия конкурс "Мис Свят", който се е провел на южния бряг на река Темза.

"Мис Свят 2011" се различава с няколко нови, но вълнуващи промени. Четири специализирани телевизонни екипа живеят с претендентките през целия период на конкурса. Преди обявяването на името на кралицата на красотата за тази година, част от журито ще разкрие своите фаворитки, както и как е оценило участничките в надпреварата. Специален гост на церемонията ще е първата излъчена "Мис Свят" – Кики Хаакансон от Швеция.

"Мис Свят" е най-гледаното в света годишно телевизионно предаване, което създава мост между държавите, изпратили своите претендентки. Шоуто се проследява от над 1 милиард зрители в 168 страни по света.
Сподели.