"В царството на пълнолунието" (Moonrise Kingdom) открива фестивала в Кан, официалната селекция е известна

Pinterest LinkedIn +

Програмата за фестивала в Кан за 2012 г., беше обявена и сред премиерите има някои много обещаващи заглавия. Както беше известно събитието ще бъде открито от хитовата още преди излизането си лента на Уес Андерсън – "В царството на пълнолунието" (Moonrise Kingdom).

Сред останалите заглавия се забелязват Lawless на режисьора Джон Хилкоут, с участието на Крисчън Бейл, Руни Мара и Райън Гослинг, "Вестникарчето" (The Paperboy) на Лий Даниълс, с участието на Джон Кюсак и Матю Макконъхи и др. Пълен списък с филмите е публикуван на официалния сайт на фестивала.

65то издание на фестивала в Кан ще се проведе от 16 до 25 май, като президент на журито в основната селекция тази година ще бъде италиaнският режисьор – Нани Морети ("Стаята на сина" ), а журито в категорията Un Certain ще бъде оглавено от актьора Тим Рот ("Кучета от запаса").

За церемониите по откриване и закриване на фестивала е избрана френската актриса, номинирана за Оскар за Най-добра поддържаща женска роля за "Артистът" (The Artist) – Беренис Бежо.

Сподели.