В българския ефир тръгва нова музикална телевизия

Pinterest LinkedIn +

След броени дни в България тръгва най-новата музикална телевизия - The Voice TV. Собственост на втората по големина медийна компания в Европа след RTL, “SBS Broadcasting”, The Voice TV ще се излъчва на мястото на телевизия Веселина.

SBS Broadcasting е собственик на 19 европейски телевизионни канала, 4 платени телевизии, 21 радиостанции и 6 печатни издания. Досега медийният гигант е имал голям успех в Швеция, Норвегия, Финландия и Дания. В Румъния SBS притежава и управлява водещата радиомрежа в страната Kiss FM, както и Prima TV. В Гърция медийната група управлява водещата радиостанция в Атина - Lampsi FM.

През май компанията придоби националната мрежа "Радио Витоша", както и "Радио Атлантик" в София и "Радио Ритмо" в Пловдив. През юни SBS Broadcasting купи и радио-веригата "Радио Веселина", покриваща територията на 7 големи български града, включително София и Пловдив.

Сигналът на Тhe Voice ще се излъчва по сателит от октомври. В 24-часовата програма на телевизията ще звучат основно денс, R'n'B и поп, ще намерят място и авторски музикални предавания, лайфстайл шоу програми, предавания за знаменитостите в музикалния бизнес, както и тийнейджърско токшоу.

Като част от новото начинание на SBS Broadcasting са и предвижданите огромни концерти, които традиционно са свързани с имиджа на The Voice в чужбина.

Сподели.