Услуги по заявка: нужен ли ви е водопроводчик, детегледачка или някой да почисти дома ви?

Pinterest LinkedIn +

Ако попитате един работещ човек, кое е нещото, което му липсва най-много, то със сигурност отговорът ще е време. Много често, младите хора са затрупани от ангажименти и нямат време да се погрижат за домовете си, ремонта на техниката или пък им е нужен човек, който да гледа децата им за час-два, за да могат да излязат. Всички тези услуги вече се предлагат от Qjob.bg, сайт посредник за най-разнообразни услуги. Благодарение на него, ще си спестите време за търсене и подбор на правилния специалист. Нека да видим как обаче се случва това.

Какво можете да откриете в платформата?

Услугите, които ще намерите вътре са най-разнообразни. Разбира се, има такива свързани с почистване, домашни ремонти, поддръжка на дома, градината и грижи за домашния любимец. Има услуги, които могат да бъдат изпълнявани и от местни бизнеси, които са се регистрирали като такива, например козметични салони, компютърни услуги, фотографски, куриерски, туристически, счетоводни и дори детективски услуги. Платформата може да ви помогне да организирате и събитие бързо и лесно, като наемете озвучители, кетъринг и хостеси, без да се налага да търсите фирма, която да ви помага с организацията срещу допълнителна такса. Всичко това можете да го свършите и сами с помощта на Qjob и специалистите, които са се регистрирали.

Всички хора, които са си направили регистрация и са се отбелязали, че предлагат дадена услуга използват платформата за да припечелят допълнителни средства и не са служителите на Qjob.

Може ли такава услуга по заявка да ви помогне?

Безспорно да вършите всичко сами е трудно. Това е и основната цел на Qjob - да централизират предлагането на услуги на едно място, за да няма причина, хората да губят излишно време.

Ще ви разкажем за Моника, която живее сама и работи от 9.00 до 18.00 всеки ден. След това пазарува за вкъщи, приготвя си вечеря, почива си и си ляга. Моника има и коте, което се разболява и тя трябва да го заведе на ветеринар. В същото време и кранът ѝ в банята се разваля и тя не може да го поправи. Естествено, Моника не може да си позволи да отсъства от работа, заради това започва да търси в Qjob, някой който да ѝ помогне с ремонта на крана и да заведе котето на ветеринар. За щастие, съседското момиче също е регистрирано в Qjob и Моника ѝ възлага задачата за домашния любимец. Освен това в платформата успява да намери и добър, високо оценен, водопроводчик, който работи в квартала ѝ и може да дойде да погледне крана ѝ в извън работно време. Всичко това не би било възможно, ако Моника не беше използвала платформата за услуги.

майстор

Напълно сме убедени, че подобен род платформи ще бъдат все по-често търсени в бъдеще. Причините са няколко:

  • Обединяват разнообразие от услуги и специалисти на едно място;
  • Работещите хора са все по-малко склонни да жертват от свободното си време, за да подбират специалисти, майстори или хора, които да им извършат някаква услуга. Те се стремят към бърза и лесна процедура. Ако това не е възможно, са склонни да не наемат никого. В горния случай, ако Моника не беше намерила кой да поправи крана в банята, много вероятно щеше да го отлага, докато проблемът не станеше належащ;
  • От гледна точка на специалистите, платформата е добра възможност за намиране на клиенти и популяризиране на дейността им. Нещо повече, специалистите могат да посочат цена на услугите и уточнения.

Необходимо е да споменем и че платформата предлага и рейтингова система за майсторите и специалистите. Благодарение на него може да се види колко опитен е човекът, който се каните да наемете. Рейтинговата система е на база на оценките на хората, които преди са наемали дадения специалист. След извършването на всяка услуга трябва да се постави оценка. Сумирани оценките от всички хора оформят рейтинга, който потребителите на платформата виждат. В профила на специалистите може да се види и точното естество на задачите, които са изпълнявали през платформата.

Сподели.