Usher влиза в образа на бокс легендата Sugar Ray Leonard в Hands Of Stone

Pinterest LinkedIn +

Отличеният със седем награди Grammy американски R&B артист Ъшър Тери Реймънд IV, по-известен просто като Usher, ще влезе в образа на легендарния боксьор Sugar Ray Leonard в предстоящата кино продукция Hands Of Stone ("Ръце от камък").

Тя се разработва от JW & JJ Entertainment, чийто съосновател, 34-годишният Джонатан Джакубович (Венецуела), е автор на сценария и ще режисира лентата, посветена на друга голяма легенда на ринга – Роберто "Каменните ръце" Дюран.

Номинираният за BAFTA мексикански актьор Гаел Гарсия Бернал (Amores perros, Diarios de motocicleta, La mala educación, Casa de mi Padre, Zorro Reborn) ще влезе в ролята на Дюран, който побеждава Sugar Ray – световен шампион в пет различни категории, през 1980 г., ставайки шампион в среднотежка категория. Дюран слага край на спортната си кариера през 2002 г. на 50-годишна възраст, пет години след Leonard.

"Подготвям се усилено за тази толкова изключителна роля. Ако ме видите да тичам из Лондон или да се боксирам по ъглите, да знаете, че това е причината", коментира участието си в продукцията 33-годишният Реймънд.

Той разкрива още, че освен с Гаел Гарсия ще си партнира с Робърт Дениро, комуто е отредена ролята на треньора по бокс Рей Арсел, работил както с Дюран, така и с Ленард, и с още 16 световни шампиони.

Според страницата на проекта в IMDB тази роля ще бъде изпълнена от Ал Пачино. В нея обаче все още не фигурира името на Usher, което предполага, че информацията в нея предстои да бъде актуализирана.

Според изпълнителя на хитовете Nice & Slow, U Remind Me, Love In This Club и U Got It Bad, снимките на Hands of Stone ще стартират до няколко месеца, като междувременно му предстои да се срещне лично с Sugar Ray и да издаде седмия си студиен албум, The Shanertance.

Неговият предшественик, Raymond v. Raymond, излезе през 2010 г. – годината, в която излезе и последната кино продукция с негово участие, Killers.

Издаденият през 2004 г. четвърти албум на Usher, Confessions, продължава да държи рекорда за най-бързо продаван запис на R&B артист в историята и е вторият най-продаван албум на XXI век в САЩ.

Сподели.