Уол-И (Wall-E)

Pinterest LinkedIn +

САЩ, 2008, 98’
Режисьор: Андрю Стентън
Сценарий: Андрю Стентън, Джим Реърдън
Озвучен на български от: Петър Върбанов, Кристиан Фоков, Кирил Бояджиев, Александра Грънчарова, Георги Георгиев и Светлана Смолева
Анимация, фантастика, дублиран

Анимацията “Уол-И” е най-новата продукция, която излиза от студио номер 1 в света за подобен род филми - Pixar. Режисьор и сценарист на фантастиката е Андрю Стентън, който спечели награда „Оскар” за предишния си филм “Търсенето на Немо” (2003). Освен с този успех, Стентън може да се похвали и с участие в касови продукции от ранга на “Рататуи” и “Играта на играчките”.

Продуцент на “Уол-И” е самият Джон Ласетър (“Колите”), а актьорите Бен Бърт, Елиса Найт, Фред Уилард и Сигърни Уивър са озвучили филма. Специално за родните зрители, анимацията е дублирана на български от Петър Върбанов, Кристиан Фоков, Кирил Бояджиев, Александра Грънчарова, Георги Георгиев и Светлана Смолева. “Уол-И” е първият филм на Pixar, в който, освен анимацията, са използвани и реално заснети кадри.

Векове наред хората замърсяват Земята и един ден тя става опасна за тяхното съществуване там. Това ги принуждава да напуснат токсичната планета и да чакат момента, в който тя отново ще бъде годна за живот. Корпорацията Байнлардж изпраща на Земята хиляди роботи Уол-И, които трябва да изчистят боклука. С векове те чистят и започват да се чупят един по един. Последният останал Уол-И продължава да върши работата, за която е програмиран, когато един ден на Земята се приземява кораб, на който има друг робот.

Това е Ив, която скоро завързва необичайно приятелство с него. Не след дълго обстоятелствата принуждават Уол-И да изостави работата си и да се качи с Ив на космическия кораб, който ще ги отведе на гигантската станция “Аксиом”. Там от 700 години живее цялото човечество, което чака подходящия момент да се върне на Земята. Пристигането на Уол-И там предизвиква поредица от събития, които ще променят цялото бъдеще на човешкия род.


Официален сайт:
http://disney.go.com/disneypictures/wall-e

Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.