Universum: War Front - RTS/MOBA/шутър хибрид, разработван от един-единствен човек

Pinterest LinkedIn +

Сред актуалните кампании по набирането на средства за гейм проекти е впечатляващият в редица аспекти хибрид Universum: War Front, чиято минимална цел ($20 000) бе достигната цели три седмици преди изтичането ѝ на 1 ноември 2013 г.

Играта представлява изключително комплексен хибрид между жанровете RTS (реалновремева стратегия), MOBA (масова онлайн бойна арена), шутър от първо и трето лице и, което е още по-невероятно, по нея работи един-единствен човек, който е и програмист, и дизайнер, и художник, и дори композитор на музиката.
Неговото име е Сайръл Мегъм и според страницата му във Facebook е директор на независимото студио Sarworksart, базирано в Масачузетс.

Самият Мегъм обяснява в описанието на играта в Kickstarter, че е бил вдъхновен от RTS елементите в Warhammer, битките в Battlefield, мултиплеър арените на DOTA и сюжета на Star Wars, а целта му – да създаде игра, в която играчите да могат лесно да менят подхода си, избирайки кога да контролират действието в голям мащаб и кога да "влязат" в кожата на даден персонаж, с който да се сражават в перспектива от първо или трето лице.
Самите битки са много разнообразни, тъй като се провеждат не само по суша и въздух, но и под земята, под водата и дори в открития космос.

Universum: War Front ще поддържа както сингълплеър, така и мултиплеър игра, а ако Kickstarter финансирането ѝ достигне $500 000, ще бъде разгъната в MMO игра с глобален онлайн свят. Премиерата на заглавието е планирана за края на 2014 г., а всеки, участвал във финансирането му, си гарантира копие от него, което иначе ще струва $20.

Сподели.